China-Sgreen-logo_taustakuva4.png
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CHINA SCREEN 2017 OHJELMISTO

Helsingin elokuvatarjonta saa lisäväriä, kun toinen CHINA SCREEN Helsinki järjestetään 6.-8.10.2017. CHINA SCREEN on kiinalaista indie-dokumenttituotantoa esittelevä tapahtuma, joka sai alkunsa Pariisissa 2011. Sittemmin tapahtuma on levinnyt Italiaan, Saksaan ja Kreikkaan, ja viime syksynä se järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Syksyllä 2017 Suomen tapahtuma laajenee myös Ouluun, missä järjestetään CHINA SCREEN Oulu 13.-15.10.

Pariisin LES ECRANS DE CHINE syntyi halusta tuoda nuorten kiinalaisten elokuvantekijöiden töitä eurooppalaisten katsojien ulottuville. Kiina on maailman väkirikkain maa ja yksi nopeimmin kasvavista talouksista. Kansainvälinen tiedonvälitys tuottaa talouskasvua ja siitä aiheutuvia ympäristöongelmia käsittelevää kuvavirtaa TV-ruutuihimme, mutta tavallisten ihmisten tarinat jäävät usein kertomatta. Kiihtyvästä kaupungistumisesta huolimatta noin 60% kiinalaisista asuu edelleen maaseudulla. Kaupunkien vaurastuva keskiluokka osallistuu globaaliin kulutusjuhlaan, kun syrjäisen maaseudun väestö elää köyhyydessä ja usein alkeellisissa oloissa.

Kiina on valtavien äärimmäisyyksien maa, jonka monet kasvot ovat nähtävissä CHINA SCREENIN elokuvissa. Niistä välittyy autenttinen, sisältäpäin nähty kuva ihmisten arjesta, peloista ja haaveista, niin maaseudulla kuin kaupungissa.

 

Perjantai 6.10.2017

klo 18.00

MY LAND

O: Fan Jian, 2015, kesto 81 min.

Chun Jen muutti 15 vuotta sitten maaseudulta Pekingin liepeille ja on elättänyt perheensä vihanneksien viljelyllä. Vuosien varrella miljoonakaupunki on levittäytynyt yhä lähemmäksi perheen maatilkkua, ja kaikki naapuriviljelijät ovat jättäneet kotinsa ja peltonsa viranomaisten ja grynderien painostuksen seurauksena. Dokumentti seuraa viiden vuoden ajan Chunin yksinäistä kamppailua kotinsa säilyttämiseksi.

 

klo 20.00

ESCAPING THE TEMPLE

O: Patrick Carr, 2016, kesto 71 min.

Koreografi Zhao Liang valmistelee uutta tanssiteosta kahden luottotanssijansa kanssa. Dokumentti kuvaa kolmen lahjakkaan nykytaiteilijan kipuilua elämänvalintojensa kanssa tämän päivän Kiinassa, jossa raha on syrjäyttänyt henkiset arvot.


 

Lauantai 7.10.2017

klo 16.00

CHINA’S VAN GOGHS

O: Yu Haibo & Yu Tianqi Kiki, 2016, kesto 80 min.

Hongkongin lähellä sijaitsevassa kylässä valmistuu vuosittain tuhansia jäljennöksiä tunnettujen taiteilijoiden teoksista maailmanmarkkinoille. Zhao Xiaoyong on kopioinut useita van Goghin töitä ja unelmoi Amsterdamin matkasta päästäkseen näkemään alkuperäisteoksia.

 

klo 18.00

IRON MOON

O: Xiaoyu Qin & Feiyue Fu, 2016, kesto 84 min.

Palkittu dokumentti viidestä eri-ikäisestä siirtotyöläisestä, jotka purkavat työnsä raskauden, haaveensa ja tuntonsa runoihin. Elokuvan nimi on peräisin runosta, jonka kirjoitti 24-vuotiaana itsemurhan tehnyt Foxconnin työntekijä, ”runoilija joka kuoli puhelimesi tähden” (Time Magazine).


 

Sunnuntai 8.10.2017

klo 15.00

MY FATHER AND MY MOTHER

O: Jiao Bo, 2016, kesto 88 min.

Valokuvaaja ja dokumentaristi Jiao Bo on dokumentoinut vanhempiensa elämää yli 30 vuoden ajan. Kuvamateriaalista on syntynyt koskettava kuvaus hiljalleen ikääntyvän pariskunnan vaatimattomasta arjesta syrjäseudulla. Kun pojan valokuvanäyttelyn avajaiset lähestyvät, suuntaavat vanhukset pääkaupunkiin vastuksista huolimatta.

 

klo 17.00

TRICKS ON THE DEAD

O: Jordan Paterson, 2015, kesto 98 min.

140.000 kiinalaista maatyöläistä kuljetettiin I maailmansodan aikana Eurooppaan tehdastyöhön ja juoksuhautoja kaivamaan. Nuori historianopiskelija Zhang Yan pyrkii selvittämään heidän kohtaloaan ja palauttamaan sen niin suvun kuin muun maailman tietoisuuteen. Dokumentti on valmistunut Kanada-Kiina-yhteistuotantona.

 

 

Elokuvat on tekstitetty englanniksi. Esitysformaatti Blu Ray.

Liput 8€. Festivaalipassi (kaikki 6 elokuvaa) 30€.

 

WHS Teatteri Union

Unioninkatu 45 LH 1-2/ Siltavuorenranta 18

www.teatteriunion.fi

CHINA SCREEN Oulu 13.-15.10.2017

Elokuvateatteri Studio, Kulttuuritalo Valve

Hallituskatu 7

www.oulunelokuvakeskus.fi/studio/ohjelma

 

 

   
     


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Logopalkki_Chinasreeniin.jpg