China-Sgreen-logo_taustakuva4.png
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CHINA SCREEN 2017

Helsingin elokuvatarjonta saa lisäväriä, kun toinen CHINA SCREEN Helsinki järjestetään 6.-8.10.2017. CHINA SCREEN on kiinalaista indie-dokumenttituotantoa esittelevä tapahtuma, joka sai alkunsa Pariisissa 2011. Sittemmin tapahtuma on levinnyt Italiaan, Saksaan ja Kreikkaan, ja viime syksynä se järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Syksyllä 2017 Suomen tapahtuma laajenee myös Ouluun, missä järjestetään CHINA SCREEN Oulu 13.-15.10.

Pariisin LES ECRANS DE CHINE syntyi halusta tuoda nuorten kiinalaisten elokuvantekijöiden töitä eurooppalaisten katsojien ulottuville. Kiina on maailman väkirikkain maa ja yksi nopeimmin kasvavista talouksista. Kansainvälinen tiedonvälitys tuottaa talouskasvua ja siitä aiheutuvia ympäristöongelmia käsittelevää kuvavirtaa TV-ruutuihimme, mutta tavallisten ihmisten tarinat jäävät usein kertomatta. Kiihtyvästä kaupungistumisesta huolimatta noin 60% kiinalaisista asuu edelleen maaseudulla. Kaupunkien vaurastuva keskiluokka osallistuu globaaliin kulutusjuhlaan, kun syrjäisen maaseudun väestö elää köyhyydessä ja usein alkeellisissa oloissa.

Kiina on valtavien äärimmäisyyksien maa, jonka monet kasvot ovat nähtävissä CHINA SCREENIN elokuvissa. Niistä välittyy autenttinen, sisältäpäin nähty kuva ihmisten arjesta, peloista ja haaveista, niin maaseudulla kuin kaupungissa.

Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys.

Lisätietoja Kaisu Isto 040-5628139

 

CHINA SCREEN Helsinki 6.-8.10.2017

WHS Teatteri Union

Unioninkatu 45 LH 1-2/ Siltavuorenranta 18

www.teatteriunion.fi

 

CHINA SCREEN Oulu 13.-15.10.2017

Elokuvateatteri Studio, Kulttuuritalo Valve

Hallituskatu 7

www.oulunelokuvakeskus.fi/studio/ohjelma

 

 

   
     
 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Logopalkki-Chinasreen_new.jpg